Властите в австрийската столица разследват причините за инцидент, при който безпилотен

...
Властите в австрийската столица разследват причините за инцидент, при който безпилотен
Коментари Харесай

Безпилотен автобус рани леко жена във Виена

Властите в австрийската столица разследват аргументите за случай, при който безпилотен рейс е блъснал пешеходка във Виена. Заради случая са спрени тестванията на тази технология в Австрия, осведоми Блумбърг.

Автобусът на компанията Navya SAS се е движел с 12 км/час, когато е блъснал 30-годишна жена, като ѝ предизвикал леки пострадвания, показва държавната телевизия на Австрия ORF. Отговорните органи във Виена са прекратили по-нататъшните му проби в очакване на изхода от следствието.

В града се тестват два безпилотни рейса по стратегия, почнала на 6-ти юни.

Австрийският институт по технологии и " Сименс Мобилити "  също вземат участие в плана, който изисква на борда на безпилотния рейс по време на придвижване наложително да има и професионален водач.

Френският стартъп Navya, който развива плана, към този момент е провеждал тествания на самостоятелни рейсове и в десетки други градове по света. Програмата във Виена включва задължителното наличие на професионален водач на борда на всеки от рейсовете, при положение на проблеми. 

Въпреки че се счита, че контузиите на пешеходката във Виена са незначителни, случаят евентуално ще бъде обширно прегледан от регулаторите в Австрия, които се тормозят за сигурността към нововъзникващата самостоятелна автомобилна промишленост. Миналата година промишлеността беше разтърсена от съдбовен конфликт в Аризона, при който взе участие самоуправляваща се кола на Uber, макар че по-късно Uber възобнови тестванията си - през тази година. Оттогава държавният прокурор на Съединени американски щати разгласи, че Uber няма да бъде упрекната в закононарушение след случая, за който се счита, че се случил, до момента в който лидерът, подложен с цел да реагира по време на придвижване, гледал Hulu.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР